Јевтић и Џонсон: Развој економије би најбоље убрзао дијалог

Далибор Јевтић и сенатор Рој Џонсон, оценили су у Вашингтону да би развој економије и конкренте инвестиције најбоље помогли и поспешили наставак дијалога Београда и Приштине. Сенатор Џонсон је посебно нагласио да је Америка дала велику важност решавању питања односа Београда и Приштине и да се таква једна шанса не сме пропустити.

На састанку између Џонсона и Јевтића, такође је истакнуто да у решавање проблема односа између два народа, српског и албанског, треба ићи корак по корак и да дијалог треба започети што пре, али без форсирања брзог решења. Потребно је постићи компромис који би допринео дугорочном миру и стабилности у региону, закључили су саговорници, а преноси Инфо служба Српске листе. Посебно је наглашена потреба укидања такси на увоз робе из Србије и БиХ јер, како је речено, проток робе треба да тече несметано.

Када су у питању недавно одржани избори на Косову и Метохији, Јевтић је свом саговорнику пренео да представници Српске листе неће бити део проблема, већ део решења, али ће интересе српског и осталих невећинских народа где год буде било потребно, представљати искључиво на начин да њихова права не буду угрожена. Јевтић је истакао да Српској листи није приоритет и да неће бити део Владе Косова у којој се, како је речено у саопштењу, не поштују ни они као политички представници Срба на Космету, па самим тим ни грађани који су у великом проценту гласали за Српску листу.

Након састанка са сенатором Џонсоном, потпредседник Српске листе Далибор Јевтић ће се у Белој кући сусрести са директором Савета за националну безбедност САД-а Џоном Ератом, са којим ће се и завршити вишедневна Јевтићева посета Вашингтону.