Марко Ђурић: Курти опседнут Србима и Србијом; Курти: Таксе ћемо заменити реципроцитетом

Аљбин Курти, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Аљбин Курти је опседнут Србима и Србијом и не престаје да гази и ниподаштава српски народ на Косову и Метохији и његову изборну вољу“, поручио је у саопштењу директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

Подсећамо, јуче је Аљбин Курти изјавио за ТВ Прва да ће у договору са Демократским савезом Косова испоштовати Устав и да ће један од министара у њиховој влади бити Србин, али не и обавезно из Српске листе.

„Можда ће Курти у Ради Трајковић и Ненаду Рашићу наћи партнере за остваривање својих великоалбанских циљева, али то неће бити српски политички представници. Куртијев флерт са поменутима, који од српског у себи имају само име и презиме, не може прикрити и замаскирати његову мржњу према свему српском. Српска листа је на последњим изборима добила ексклузивно право да артикулише српске државне и националне интересе на Косову и Метохији, и нико, па ни Аљбин Курти, јој то право не може одузети“, каже марко Ђурић у саопштењу достављеном медијима.

Највероватнији будући премијер Косова, Аљбин Курти, јуче је такође рекао да ће 33 споразума који су између Косова и Србије постигнути у Бриселу преиспитати. На питање новинарке Анђелке Ћуп да ли ће укинути таксе, Курти је одговорио:

„Ми ћемо таксе заменити реципроцитетом“.

А.М.