Marko Đurić: Kurti opsednut Srbima i Srbijom; Kurti: Takse ćemo zameniti reciprocitetom

Aljbin Kurti, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

„Aljbin Kurti je opsednut Srbima i Srbijom i ne prestaje da gazi i nipodaštava srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegovu izbornu volju“, poručio je u saopštenju direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Podsećamo, juče je Aljbin Kurti izjavio za TV Prva da će u dogovoru sa Demokratskim savezom Kosova ispoštovati Ustav i da će jedan od ministara u njihovoj vladi biti Srbin, ali ne i obavezno iz Srpske liste.

„Možda će Kurti u Radi Trajković i Nenadu Rašiću naći partnere za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ciljeva, ali to neće biti srpski politički predstavnici. Kurtijev flert sa pomenutima, koji od srpskog u sebi imaju samo ime i prezime, ne može prikriti i zamaskirati njegovu mržnju prema svemu srpskom. Srpska lista je na poslednjim izborima dobila ekskluzivno pravo da artikuliše srpske državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i niko, pa ni Aljbin Kurti, joj to pravo ne može oduzeti“, kaže marko Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Najverovatniji budući premijer Kosova, Aljbin Kurti, juče je takođe rekao da će 33 sporazuma koji su između Kosova i Srbije postignuti u Briselu preispitati. Na pitanje novinarke Anđelke Ćup da li će ukinuti takse, Kurti je odgovorio:

„Mi ćemo takse zameniti reciprocitetom“.

A.M.