Повређен младић у Грачаници на пешачком прелазу

фото: ГрачаницаОнлајн

Младић Д.М. из Грачанице, рођен 2001. године, повређен је, када је на њега на пешачком прелазу код полицијске станице, налетео аутобус.

Младић није губио свест, нема прелома, али има отворене ране на глави, саопштила је дежурна лекарка Хитне помоћи, Бојана Рајковић. Рајковићева каже да је у 16:41, Хитна помоћ примила позив од стране полиције, да су врло брзо стигли на лице места и прегледали младића, који је био преплашен и видно узнемирен. После указане прве помоћи, младић је упућен на Хируршку клинику у Грачаници, где је дежурна докторка проценила да је потребно даље испитивање и повређеног послала на даље лечење на одељење максиофацијалне хирургије, у Косовску Митровицу. Докторка Рајковић каже да је то уобичејана процедура, како би се установило да ли постоје неке скривене повреде.

Пешачки прелаз, где се догодила несрећа, налази се преко пута полицијске станице и врло је лоше обележен, као и сви пешачки прелази који се налазе на магистралном путу Приштина -Гњилане, који пролази кроз насељено место Грачаница. Нема саобраћајних знакова који би наговестили возачима да је у близини пешачки прелаз, а ограничење брзине се кроз Грачаницу ретко поштује. Саобраћајни полицајци се ретко могу видети да заустављају возаче који буквално дивљају кроз село.

И вечерас, после тешког удеса, када је повређено дете, и то на пешачком прелазу, на улицама Грачанице није виђен ниједан саобраћајни полицајац.

За магистрални пут Приштина – Гњилане, који пролази кроз Грачаницу, надлежно је Министартсво саобраћаја у Приштини.

Ми смо вечерас снимили како пролазе возачи кроз центар Грачанице, у непосредној близини Полицијске станице, где се налазе три пешачка прелаза.

А.Ћ.