Делегација Српске листе са Метјуом Палмером: Српска листа никада није била део проблема

Делегација Српске листе је на састанку са специјалним изаслаником Стејтдепартмента за Западни Балкан, Метјуом Палмером поновила свој став да Српска листа никада није била део проблема, већ део решења, уз пуно уважавање интереса српског народа, саопштено је из Информативне службе Српске листе.

Метју Палмер се данас састао и са делегацијом Српске листе, у којој су били њен председник Горан ракић и потпредседници Далибор Јевтић и Игор Симић. Састанку је присуствовао и амерички амбасадор у приштини Филип Коснет.

Како се каже у саопштењу, на састанку је анализирана постизборна ситуација на Косову и Метохији, са посебним акцентом на наставак дијалога Београда и Приштине, у циљу смањења тензија и очувања мира. Представници Српске листе су „предочили јасан став да је потребно најхитније укинути таксе и наставити дијалог, у циљу проналажења компромисног решења“.

„Што се тиче учешћа у влади, ми у ту владу под оваквим условима нећемо трчати, јер нама нису потребне функције зарад њих самих, већ у циљу заштите интереса српског народа“, каже се, између осталог, у саопштењу и закључује:

Са друге стране, Метју Палмер је подвукао да су САД посебно заинтересоване за брзо формирање владе и што скорији наставак дијалога Београда и Приштине, као и пуно поштовање владавине права, што ће омогућити развој економије и бољи живот свих грађана.