Сахрањен Бојан Стојановић

Бојан Стојановић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

У Добротину је данас у присуству чланова породице, пријатеља и великог броја грађана, сахрањен Бојан Стојановић, први градоначелник Грачанице. Иза себе је оставио супругу и троје деце. Стојановић је био актуелни заменик министра финансија у Влади Косова. Политичку каријеру је започео у Самосталној либералној странци, затим је формирао Савез косовских Срба, да би 2017. године прешао у Српску листу.

Претходно је одржан комеморативни скуп, на коме су говорили Стојановићеви пријатељи и сарадници. Зоран Станковић, новинар РТВ Грачаница, прочитао је телеграм саучешћа директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

„У неверици сам примио вест о ненадокнадивом губитку који нас је задесио Бојановим одласком. Памтићемо га по томе што је изузетно био привржен свом народу и по његовој несебичној борби за бољи и лепши живот Срба на Косову и Метохији. Делећи осећање туге и бола са вама и вашом децом Срби са Косова и Метохије и ја лично остаћемо му на томе вечно захвални“, навео је, између осталог, Марко Ђурић.

Потпредседник Српске листе Игор Симић, прочитао је телеграм саучешћа такође потпредседника Српске листе, Милана Радоичића.

комеморативни скуп, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Знам колико си значио и својој породици и својој Грачаници, за коју си се свакога дана борио заједно са свима нама. Поручујем ти да ћемо у овим тешким тренуцима, али и у будућности настојати да будемо ослонац твојој породици, са којом ћемо чувати успомену на тебе и твоју борбу за наше Косово и Метохију“, поручио је Радоичић.

Од Бојана Стојановића су се опростили и градоначелник Грачанице Срђан Поповић и државни секретар министартсва привреде у Влади Србије, Бранимир Стојановић.

„Тврд у својим ставовима,речит и отресит, не либећи се да свима каже истину и изнесе сопствени став, Бојан је имао пуно противника, али је својом залагањима проналазио компромисна решења. Никада, и поред бројних притисака и искушења, није напуштао свој родни Добротин, Косово и Метохију и никад није радио против интереса сопственог народа“, истакао је Срђан Поповић, обећавши Стојановићевој породици да неће бити заборављена.

Бранимир Стојановић је подсетио на део онога што је Бојан Стојановић учинио за мештане Општине Грачаница.

„ Ми смо се радовали, иако му то нисмо признали, то што је у Приштини имао кичму, за разлику од многих других, то што је пут Грачаница – Лапље Село претворио у нормалну саобраћајницу, као и километре других путева и тротоара, хиљаде квадрата стамбеног и административног простора, спортске хале, фудбалске терене као и овај Дом културе у којем му одајемо почаст. Али оно што му је знам било јако важно, то су стотине радних места, тачније стотине збринутих породица и сачуваних огњишта“, рекао државни секретар у Министарству економије Владе Србије.

Игор Аритоновић у емотивном говору опростио се од свог политичког учитеља, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Игор Аритоновић, дугогодишњи сарадник Бојана Стојановића, видно потрешен, у емотивном говору, опростио се од свог политичког учитеља, са поруком да ће се дуго памтити све оно што је Стојановић учинио за Србе на Косову и Метохији.

„Знам како си нас смиривао и знам како си знао да даш гас када је то потребно. Учио си нас да будемо зрели, да будемо разумни, да будемо практични и будемо реални. Остављаш неизбрисив траг. Буди спокојан тамо где си сада. Тамо нико неће да те изда, тамо нико неће да те лаже, тамо нико неће да говори лоше о теби и онда када на то нема право јер то си ти, победних малих битки, а данас губитник најбитније борбе“, између осталог је рекао Аритоновић.