Рамуш Харадинај: Таксе на српску робу, успех владе коју сам водио

Рамуш Харадинај, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Рамуш Харадинај је данас председавао седницом Владе Косова, на којој се расправљало о штедњи и буџетским издвајањима, а усвојен је и извештај Трезора о приходима и расходима за протеклих девет месеци. На конференцији за медије, после седнице владе, Харадинај је рекао да су таксе на српску робу највећи успех владе на чијем је челу био и да га чуди најава појединих политичара, да би их требало укинути.

Харадинај је такође рекао да му се допада став Аљбина Куртија о увођењу реципрочних односа са Србијом, али да никако пре тога не би требало укидати таксе, све док Србија не призна Косово. На питање новинара да прокоментарише став свог највероватнијег наследника на премијерској позицији, да не жели сарадњу са Српском листом, он је рекао да је право сваког мандатара да има своје мишљење.

Када су у питању најаве првих оптужница од стране Специјалног суда у Хагу, Харадинај је кратко прокоментарисао:

„Не знам ништа о најављеним хапшењима, то би требало питати оне који су гласали за оснивање тог суда“.

Бивши премијер је истакао да је амерички изасланик Метју Палмер, приликом посете земљама региона, још једном показао да Косово у Америци има апсолутну подршку.

Колико се нова влада не буде убрзо формирала, Рануш Харадинај је најавио још једну седницу којом ће председавати како би, како је рекао, држава нормално функционисала.

А.Ћ.