Марко Ђурић: Нико неће прекинути везе косовских Срба са Београдом

Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

На данашњем састанку политичких представника Срба са Косова, са директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем, закључено је да косовски Срби неће дозволити да им Аљбин Курти одређује представнике у косовским институцијама. Такође, поручено је да Срби неће учествовати у приштинској влади или у коалицији која не прихвата легитимну вољу српског народа, који се 96% определио за Српску листу.

„Срби на Косову не прихватају статус грађана другог реда. У случају нових притисака на српске институције, српски представници биће спремни да напусте све привремене институције и на солидаран начин примениће све мере ненасилног отпора“, рекао је Марко Ђурић и додао да је опасна Куртијева најава увођења реципроцитета и да се Курти враћа у прошлост, уместо да размишља о будућности.

„Захтевамо моментално укидање такси, које су антицивилизацијске и противправне. Оне су штетне за све грађане Косова, без обзира на националност“, истакао је између осталог Ђурић, преносећи закључке са састанка.

Директор канцеларије за КиМ је поновио да “везу између српских представника са Косова и Београда нико неће прекинути” и да ће “српски представници све одлуке доносити у консултацији са председником Вучићем и Владом Србије“.