Грачаница: Кров Основног суда срушио се на Старачки дом и контејнерско насеље. Нема повређених

У поподневним часовима, услед јаког ветра дошло је до урушавања кровне конструкције са новосаграђене зграде Основног суда у насељу Падалиште у Грачаници, који је потом пао на оближњи објекат Старачког дома и контејнерског насеља. У том инциденту није било повређених, саопштено је из општинског Одељења за здравство и социјалну заштиту.

Општинске службе су брзом интервенцијом успеле да евакуишу кориснике Старачког дома и угрожене становнике контејнерског насеља чији су објекти оштећени.

Део кровне конструкције, који се са новоизграђене зграде Основног суда срушио на Старачки дом направио је велику материјалну штету на том објекту. Општинске јавне службе и службе за ванредне ситуације још увек су на терену.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић, налази се на лицу места, а са својим најближим сарадницима обишао је и евакуисане штићенике Старачког дома и становнике контејнерског насеља на Падалишту.

Поповић је надлежне органе позвао да утврде одговорност.

„На сву срећу у овом инциденту није било повређених. Захваљујући брзој интервенцији општинских служби евакуисани су људе, који су уплашени. Тражићемо да се цео пројекат око изградње суда испита и утврди одговорност за очигледно лоше радове“, казао је Поповић.

Према речима директора урбанизма Дејана Јовановића за нову зграду Основног суда у Грачаници, односно њену изградњу, пројекат и надзор, Општина Грачаница није била надлежна.

Пројекат и средства за изградњу зграде Основног суда у Грачанцу обезбедио је Судски савет из Приштине, који је такође био надлежан и за надзор.