Уместо оптужнице, стигле фотографије

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Косовска полиција

Према најавама предметног тужиоца у случају убиства Оливера Ивановића, до краја ове недеље требало је доћи до подизања оптужница у овом случају. Ипак, уместо оптужница, на адресу медија стигло је обавештење и апел грађанима за помоћ. Након више од годину и по дана истраге, Дирекција Косовске полиције за истрагу тешких злочина и Специјално тужилаштво позивају грађане да им помогну у идентификацији два осумњичена усликана у улици Иво Лола Рибар у Северној Митровици, у којој је Ивановић и живео.

Косовска полиција, након 22 месеца истраге, тражи помоћ јавности у идентификовању две особе за које наводе да су осумњичени у случају убиства Ивановића, а који су, како тврде, усликани у северном делу Косовске Митровице на дан убиства Ивановића.


Косовска полиција позива свакога ко има информације о осумњиченима на приложеним фотографијама да их обавести путем броја телефона 080019999, или путем имејла инфо@косовополице.цом или се јаве у станици полиције.
Саопштење је стигло само на албанском језику.
Фото: Косовска полиција

Проширивање истраге на „двојицу младих осумњичених“ предметни тужилац Суљ Хоџа најављивао је више пута, а последњи пут и са највише информација у октобру, када је тврдио да су „умешани у организовани криминал“.

Из свих досадашњих информација остаје нејасно када је полиција дошла у посед ове фотографије – да ли одмах након убиства од кад слика датира према службеним наводима – или се ради о новом доказу у случају убиства Ивановића, будући да полиција тек сада тражи помоћ грађана.

Извор КоССев