За Костића, Франсоа Гауруел и пријатељи

За Костића, Франсоа Гауруел и пријатељи, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Француз Франсоа Гауруел, велики пријатељ српског народа са Косова и Метохије, заједно са својим пријатељима, послао је новчану помоћ Славољубу Костићу из Преоца, после текста објављеном на нашем порталу да је Костићу уништена пшеница на њиви која се налази у близини насеља Маригона. „Не шаљемо милостињу, напротив, желим да помогнем људима који раде и живе од свог рада“, поручује Франсоа.

Донацију Франсоа Гауруела, Костићу је уручио његов пријатељ Љубиша Ђуричић из Велике Хоче, познат по својим брендираним винима „Душа Метохије“.

„Ја хвала Богу, нисам сиромашан, радимо и имамо све што нам треба, али велико хвала на овом гесту. Све што је послао пријатељ из Француске, биће уложено у куповину неке од прикључних машина, како бисмо могли и даље да наставимо да обрађујемо своје имање“, рекао је Костић, који обрађује седам хектара земље, захваливши се пријатељима српског народа широм света.

 

Љубиша Ђуричић, винар из Велике Хоче, познат широм Европе, укартко је испричао колико Франсоа воли српски народ уопште, а посебно на Косову и Метохији и колико жели да им помогне да опстану на овим просторима:

„Он је увек спреман на акцију, спреман да анимира своје пријатеље, не само на прикупљању донација, већ и да помогне да се интензивира производња на овим просторима, као и да се обезбеди тржиште за наше производе“, истакао је Ђуричић.

Анђелка Ћуп