Деветнаест година Радија Ким

фото: Радио Ким

Пре деветнаест година на данашњи дан званично је почео са радом Радио Ким. Емитовање телевизијског програма започето је 2013. године.

РТВ Ким је независна радио и тв станица која је током сви ових година, захваљујући брзини извештавања, присуству догађајима и професионалном приступу новинарству, постао препознатљив, како на Косову, тако и шире.

Упркос тешким условима рада, овај медиј је током 19 година изродио бројне новинаре и постао својеврсна новинарска школа.

„Наш медиј, ето, пуни деветнаест година постојања и рада, непрестано дајући пример како независно новинарство може и мора да функционише и у тешким условима, и упркос притисцима. Овим поводом желим да изразим захвалност нашим уредницима, новинарима и сниматељима, који су истрајали у овом часном послу, као и свима који су наш рад помогли и подржали јер су у Радио-телевизији Ким препознали квалитет“, изјавио је директор РТВ Ким Исак Воргучић.

Радио Ким је настао као потреба да јавност на прави начин извештава о свим догађајима на Косову, казала је уредница информативног програма Зорица Воргучић.

„Радио Ким се од самог оснивања трудио да буде професионалан и независан медиј, и тако истрајава свих ових деветнаест година. Ова медијска кућа је изродила велики број новинара, сниматеља, монтажера, био је и остао својеврсна новинарска школа и одавде су одлазили прави професионалци у овом послу. Ми ћемо и даље обављати свој посао професионално упркос бројним потешкоћама са којима се суочавамо свих ових година“, казала је Воргучићева.

Емитовање програма Радио Ким започето је уз подршку Епархије рашко-призренске и тадашњих Канцеларија Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Канаде и Немачке, од којих су поједине остале наши главни донатори.

Залагањем Ким радија, основана је и развијена мрежа дописништава са целе територије Косова где је Радио Ким, једна од водећих чланица мреже КОСМА.