Грачаница: Опљачкане куће Славка и Милана Данчетовића

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Куће Славка и Милана Данчетовића у Грачаници, као и Мирослава Симића, опљачкане су вечерас, нешто пре 19 часова. Лопови су однели новац и златни накит.

Куће Славка и његовог сина, Милана Данчетовића, изгледају као после урагана. Све је испревртано, чак и купатила и дечја соба. Лопови су и књиге старије Миланове кћерке и посуду са њеним и сестриним шналицама, побацали по поду. Како су нам рекли власници, из Миланове куће су лопови однели златни накит његове супруге и деце, док је из Славкове куће однесен новац, за који Славкова супруга каже да је кредит који је подигла у једној локалној банци.

This slideshow requires JavaScript.

М

илан и његова супруга су били на послу, док су Миланови родитељи били на слави код рођака. Иначе, кућа Славка Данчетовића је обијена и пре три године, али починиоци нису пронађени. До кућа Данчетовића је и кућа Мирослава Симића, коју непознати лопови обијају већ трећи пут, али у њон тренутно нико не живи и није било новца, нити драгоцености..

Трагови блатњаве обуће су видљиви по собама обијених кућа, а лопови су у све три куће ушли кроз прозор. Осим што је све испревртано, криминалци су цепали постељину, јастуке и јоргане.

Данчетовићи су узнемирени, али и њихове комшије јер су пљачке у овом делу Грачанице учестале.

У време када смо били на месту крађе (у близини Дечијег обданишта у Грачаници), на лицу места су били полиција и форензичари, а како смо сазнали, нађени су трагови, па се оштећене породице надају да ће починиоци крађа коначно бити пронађени.

Анђелка Ћуп