Свечано отворен анекс у ОШ „Краљ Милутин“

Улагањем у образовање улажемо у будућност, поручио је градоначелник Срђан Поповић после отварања новоизграђеног анекса Основне школе „Краљ Милутин“ у Грачаници. Поповић је нови део школске зграде отворио са официром за везу Републике Србије у Приштини, Дејаном Павићевићем.

Објекат који је финансирала Општина Грачаница, Поповић и Павићевић су отворили свечано пресецањем траке, у присуству ученика и запослених у највећој основној школи јужно од Ибра.
Срђан Поповић је истакао да ће локална самоуправа наставити да улаже у образовни систем, јер је то улагање у сигурну будућност. Он је додао да је задовољан што је локална самоуправа успела да обезбеди боље услове за школовање и да деца на Косову не смеју да имају лошије услове од деце у централној Србији када је образовање у питању.

„Ово је једино сигурно улагање у будућност. Нама требају образована деца и добри услови за њихово школовање. Прошле године смо реновирали школу „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици, а данас је највећа школа на централном Косову добила шест нових учионица“, казао је Поповић.

По његовим речима, наредне године се очекује и отварање новог Средњошколског центра у Лапљем Селу, као и да је у плану изградња школе у Сувом Долу.

Oфицир за везу Владе Србије у Приштини Дејан Павићевић се захвалио Општини Грачаница и председнику Поповићу на, како наводи општинска инфо служба, великом труду и раду у побољшању животних услова на Косову.

„Ми смо ту за наш народ и борићемо се као и до сада, изналазити решења за све проблеме нашег народа“, казао је Павићевић.

У Основној школи „Краљ Милутин“ функционишу и две средње школе, Медицинска и Грађевинско-саобраћајна. Директор основне школе Владимир Милкић истиче је да је изградња анекса велики новогодишњи поклон, јер су нове учионице биле преко потребне. Директор Грађевинско-саобраћајне школе Дејан Петковић додаје да ће се са додатним просторијама лакше одвијати настава.

Осим четири нове учионице саграђене су и школска и стоматолошка амбуланта, нове административне просторије и два кабинета. У потпуности је реновирана школска сала и тако заједно са новоизграђеним анексом школа у Грачаници испуњава све европске стандарде. Камен темељац постављен је јула ове године, закључује се у саопштењу Информативне службе Општине Грачаница.