Још увек непознато име мандатара за састав нове Владе Косова

Аљбин Курти и Хашим Тачи, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

После састанка Хашима Тачија и Аљбина Куртија, који је трајао мање од 10 минута, још увек није познато име мандатара за састав нове Владе Косова.

Тачи је на свом фејсбук профилу написао да је дао додатних 48 сати времена, да Покрет Самоопредељење који је освојио највише гласова на ванредним парламентарним изборима одржаним 6. октобра прошле године, саопшти име евентуалног будућег косовског премијера.

У краткој изјави за медије који извештавају на српском језику, Аљбин Курти је рекао да интензивно ради на томе да Косово добије најбољу могућу владу.

„Имао сам консултативни састанак са председником Републике и сада се враћам на седницу председништва своје странке, одакле ћемо послати званично писмо са именом будућег премијера. После тога следи декрет председника Тачија и ми имамо 15 дана да фомирамо нову владу“, рекао је Курти, нагласивши да се са представницима Демократског савеза Косова виђа свакодневно.

Што се тиче министара из српске и осталих заједница, Курти каже да то следи после коначног договора са Демократским савезом Косова.

А.Ћ.