Запаљен аутомобил Славка Симића

Славко Симић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

У Лепосавићу је ноћас запаљен аутомобил Славка Симића, јавља КоССев. Паљење су осудили канцеларија за КиМ и Српска листа.

 „Дана 9.јануара 2020. у 00:25 у Лепосавићу, у улици Милана Радуловића Крцуна дошло je до пожара на путничком аутомобилу марке пежо црне боје, КМ регистарских ознака. Аутомобил је у власништву С.С. (1984), а био је паркиран у недовршеној гаражи испред зграде у којој власник станује“, потврдио је за КоССев портпарол Косовске полиције за Регион Север, поручник Бранислав Радовић.

Паљење аутомобила, како јавља КоССев, по одлуци тужиоца окарактерисано је као „изазивање опште опасности“.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију, оштро је осудила овај чин.

„Паљење аутомобила члана председништва Српске листе Славка Симића у Лепосавићу је кукавички акт оних који верују да се на овај начин може отупити воља српског народа на Косову и Метохији да се бори за своја права и опстанак. Чињеница да се ово догодило у Лепосавићу, на крајњем северу Косова и Метохије, требало би да буде порука да борци за права српског народа нису нигде безбедни и да су им живот и имовина угрожени где год да се налазе“, каже се између осталог у саопштењу директора Канцеларије за КиМ, Марка Ђурића, који позива представнике Српске листе на уздржаност, а надлежне органе да хитно пронађу и казне одговорне, како се наводи у саопштењу „ за напад на једног од најистакнутијих и најбољих српских представника на Косову и Метохији“.

И Српска листа је реаговала на паљење аутомобила потпрдседника Скупштине Косова и начелника Косовскомитровачког округа у систему Републике Србије.

„Брутални и мучки напад на члана председништва Српске листе Славка Симића, паљењем његовог породичног аутомобила, је напад на све слободне Србе на Косову и Метохији који се боре за опстанак српског народа. Ово злодело је најбољи пример страшних притисака којима су изложени представници српског народа који стоје у одбрани интереса нашег народа и наше државе Србије на Косову и Метохији“, пише у саопштењу и истиче да су „напади на истакнуте представнике српског народа који се храбро боре свакога дана су изгледа цена коју су нам скројили у Приштини непријатељи и њихови полтрони“.