Нова крађа у Чаглавици, обијена продавница расвете

Обијена продавница у Чаглавици (Фото приватна архива)

Два сата иза поноћи у Чаглавици је обијена продавница расвете која се налази тик до породице Декић која је опљачкана пре два дана. Иако је овај објекат под видео надзором и заштићен сигурносним системом, лопови су успели да разбију стаклена врата и украду касу са новцем.

Током крађе активирао се аларм па су лопови брзо побегли. Ипак успели су да извуку касу у којој је био нешто новца, каже за РТВ Ким менаџер продавнице Сонер Буш, не желећи да открије колико је тачно новца украдено.

Казао је да су представници осигуравајуће куће „Беса секјурити“ дошли убрзо по активирању аларма, али нису затекли лопове. Двадесетак минута касније стигла је и полицијска патрола из Приштине која је извршила увиђај.

Буш каже да је на место догађаја тек око 10 сати данас стигла и екипа полицајаца из Грачанице који су надлежни за овај реон.

Овај случај се догодио само дан након што је РТВ Ким објавила причу о учесталим крађама у Чаглавици и након састанка Локалног савета са представницима полиције који су обећали да ће појачати патроле, посебно током ноћи.

Данас ће у Чаглавици, у школи Миладин Митић, бити одржан нови састанак Локалног савета и мештана.

Извор: РТВ КИМ