Udruženje Glas Metohije poklonima obradovalo mališane u nekoliko mesta na Kosmetu

foto: Olivera Radić

Udruženje Glas Metohije iz Beograda je posetilo Orahovac i Veliku Hoču 13. januara 2020. godine i darivalo poklone mališanima u ova dva metohijska mesta. Kao i uvek deca su zahvalnost na darovima(igračkama, slatkišima, garderobi) iskazala pesmom i osmesima, a roditelji koji su se sa decom okupili u crkvi uputili su zahvalnost udruženju Glas Metohije, ali i svim darodavcima koji su pomogli akciju prikupljanja paketića.

Članovi Udruženja Glas Metohije su već nekoliko puta proteklih godina posećivali Kosovo i Metohiju i pri svakoj poseti donosili darove deci Orahovca. U okviru ove praznične posete, darivali su decu i u školama u Čaglavici i Lapljem selu, a posetili su manastire Dečane, Zočište, Svete Arhangele, obišli crkvu Bogorodice Ljeviške kao i sabornu crkvu Sv. Đorđa u Prizrenu.

foto: Olivera Radić

Predsednik Udruženja Glas Metohije Stojan Predović se zahvalio Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja im je obezbedila prevoz, i rekao da je srećan što je akcija podele paketića uspela uprkos iskušenjima koja su imali na administrativnom prelazu:

-Nekoliko sati smo čekali na administrativnom prelazu, tražili su nam razne papire, ali su nas ipak pustili da prođemo i hvala Bogu, stigli smo do Rajske bašte-Orahovca, i drugih mesta u kojima smo planirali da obradujemo mališane poklonima. Radost dece koja su nas u svim mestima čekala izbrisala je sve brige i poteškoće koje smo usput imali.

foto: Olivera Radić

Osim poklon paketića deci je uručen i dečji časopis ,,Svetosavsko zvonce“.

Olivera Radić