Hor „Simonida“ i „Zdravlje Božuri“ za zdravlje na Kosovu i Metohiji

Хор „Симонида“, архивска фотографија, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Хор „Симонида“, архивска фотографија, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


U sklopu Božićnog seoceta kod Hrama Svetog Save na Varačaru, 25. 1. 2020. godine u 18 časova, nastupiće dečji hor „Simonida“ iz Gračanice.

U sklopu Božićnog seoceta kod Hrama Svetog Save na Varačaru, 25. 1. 2020. godine u 18 časova, nastupiće dečji hor Simonida iz Gračanice. U saradnji sa humanitarnom organizacijom Zdravlje Božuri iz Beograda, mališani sa Kosova i Metohije posetiće Beograd, pevaće za građane glavnog grada, a ujedno i podržati rad organizacije koja prikuplja sredstva za medicinsku pomoć najugroženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Humanitarna organizacija „Zdrvalje Božuri“ je u više navrata pomagala srpski narod i zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji. U Orahovcu i Velikoj Hoči opremila je pulmološke ambulante, pomogla laboratoriju u selu Osojane novim aparatom za analizu krvi, za veliki broj đaka dopremila školske torbe pune školskog pribora, za veliki broj škola obezbedila sandučiće za prvu pomoć, a pomogla je i veliki broj pojedinaca kojima su bili potrebni skupi lekovi ili neka druga medicinska oprema.

Za više informacija o akciji i radu organizacije „Zdravlje Božuri“ kontakt telefon predsednika organizacije Vladice Opačića je 060 0805008.

Pozivaju se javne ličnosti, pojedinci i firme da dođu na koncert ili da svojim prilozima pomognu ovu humanitarnu akciju.

O.R. – A.Ć.