Хор „Симонида“ и „Здравље Божури“ за здравље на Косову и Метохији

Хор „Симонида“, архивска фотографија, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

У склопу Божићног сеоцета код Храма Светог Саве на Варачару, 25. 1. 2020. године у 18 часова, наступиће дечји хор Симонида из Грачанице. У сарадњи са хуманитарном организацијом Здравље Божури из Београда, малишани са Косова и Метохије посетиће Београд, певаће за грађане главног града, а уједно и подржати рад организације која прикупља средства за медицинску помоћ најугроженијем становништву на Косову и Метохији.

Хуманитарна организација „Здрваље Божури“ је у више наврата помагала српски народ и здравствене установе на Косову и Метохији. У Ораховцу и Великој Хочи опремила је пулмолошке амбуланте, помогла лабораторију у селу Осојане новим апаратом за анализу крви, за велики број ђака допремила школске торбе пуне школског прибора, за велики број школа обезбедила сандучиће за прву помоћ, а помогла је и велики број појединаца којима су били потребни скупи лекови или нека друга медицинска опрема.

За више информација о акцији и раду организације „Здравље Божури“ контакт телефон председника организације Владице Опачића је 060 0805008.

Позивају се јавне личности, појединци и фирме да дођу на концерт или да својим прилозима помогну ову хуманитарну акцију.

О.Р. – А.Ћ.