Завршна реч Исе Мустафе: Или договор или објава да договора нема

После данашњег састанка председништва Демократског савеза Косова, председник ове странке Иса Мустафа је рекао да се до краја недеље договор са Покретом Самоопредељење мора постићи или да се објави да је он немогућ.

Лидер Демократског савеза Косова Иса Мустафа, после састанка председништва странке на чијем је челу, нагласио је да је у сталном контакту са Аљбином Куртијем и да се до краја недеље морају састати, како би одлучили да ли ће направити коалициони споразум или не.

Мустафа је рекао да и странка и он лично, остају посвећени раду на споразуму и да то чине, поштујући вољу грађана.

„Чули сте изјаву председништва. Ми остајемо посвећени раду на споразуму, али споразуму који поштује вољу грађана исказану на октобарским изборима. Сматрамо да би споразум требало да има уравнотежену владу и једнаку одговорност двеју страна, у складу са поверењем које су нам грађани дали “, каже он.

Иса Мустафа је такође истакао да Покрет Самоопредељење треба пажљиво да „проучи“ предлог Демократског савеза који је послат пре неколико дана.

„Дали смо предлог за који мислимо да је веома избалансиран и мислимо да се према њему у Самоопредељењу треба односити с посебном пажњом. Треба остати отворен да седнемо да разговарамо, али морамо то да урадимо до краја ове недеље, или да склопимо споразум или да утврдимо да нема услова да се споразум склопи. Ово су наши чврсти ставови, ма колико смо вољни да закључимо споразум“, закључио је Мустафа.

Подсећамо, Хашим Тачи је јуче (20.01.2020.) дао мандат Аљбину Куртију, који има 15 дана да састави нову владу.

А.Ћ.