Спрам Ђурића у Берлину службеници косовског Министарства инфраструктуре

Фото: КоССев

Косовску делегацију у данашњим преговорима са Београдом о железничком саобраћају предводе службеници косовског Министарства инфраструктуре, Ђем Весељи и (Xhemë Veseli), директор Одељења за друмски превоз, и Рам Ћупева (Ramë Qupeva), директор Одељења за путну инфраструктуру, јавља Коха.

Одлуком косовског министра инфраструктура, Паља Љекаја, предводник тима биће Весељи, док ће Ћупева бити члан. Сам Весељи моћи ће да тражи помоћ других службеника и саветника.

Са друге стране преговарачког стола, како је синоћ у емисији Хит Твит на ТВ Пинк потврдила премијерка Ана Брнабић, наћи ће се директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић.

Преговоре о успостављању железничке линије Београд – Приштина најавили су у петак председник Александар Вучић и специјални изасланик председника САД за мировне преговоре Београда и Приштине, Ричард Гренел.

Преговори под покровитељством Гренела одржавају се у амбасади САД у Берлину, а улога досадашњих покровитеља, конкретно канцеларије високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност, у јавности за сада није видљива.

Извор: КоССев