До краја године почетак изградње болнице у Грачаници

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Приликом данашње посете Грачаници, заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Дамјан Јовић, најавио је почетак изградње болнице до краја текуће године. Такође, Јовић је са представницима Општине Приштина која функционише у систему Републике Србије и косовске Општине Грачаница обишао социјално угрожене и породице које су добиле пољопривредне машине у циљу самозапошљавања.

После састанка са представницима општина Приштина и Грачаница, Дамјан Јовић је обишао Клиничко болнички центар Приштина, измештеног у Грачаницу. Јовић је најавио почетак изградње болнице, која од 1999. године функционише у импровизованим условима, у контејнерима.

„То је вероватно највећи и најважнији објекат који ћемо градити из инвестиционог плана који су председник Републике и Канцеларија за КиМ покренули и то је најважнији објекат јужно од Ибра који ћемо радити. Желео сам да и директору Лазићу и колективу КБЦ Пристина саопштим да смо средства за куповину плаца, локације на којој ће болница бити грађена обезбедили, средства су пребачена и правни посао и сама трансакција биће завршени у наредних седам до десет дана. Одмах иза тога, када будемо имали локацију, прелазимо у следећу фазу пројектовања самог објекта и надамо се да ћемо до краја године, уз не мали притисак, пријатељски притисак на Канцеларију за јавна улагања, која је тај пројекат делегирала, имати почетак радова на новој болници већ до краја ове године”, рекао је Јовић, нагласивши да пацијенти и запослени у КБЦ заслужују услове рада какве имају и у најсавременијим болницама које су изграђене у Београду или Нишу.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Према КБЦ у Грачаници гравитира око 65.000 корисника, истакао је директор ове установе Братисалав Лазић и додао:

“Добра вест је да је снабдевање санитетским материјалом урађено правовремено. Стигла је велика количина која је нама потребна. Стигли су и лекови пре неки дан, тако да без обзира на велике отежавајуће околности које су константно присутне овде код нас на терену, ми успевамо да функционишемо стабилно“, истакао је директор КБЦ-а Братислав Лазић.”

Лазић је посебно истакао поверење које пацијенти имају у стручно особље КБЦ, а квалитету услуга ће допринети и запослење десет младих лекара.

А.Ћ.