Канцеларија за КиМ економски јача Грачаницу

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић, данас је са председником Општине Приштина Љубинком Караџићем и градоначелником Грачанице Срђаном Поповићем, обишао породице Владимира Петровића, Бојана Јовановића и Новице Поповића из Грачанице, Катарине Стевић из Бадовца и Живојина Микића из Сушице.

„Много ми значи данашња посета, највише јер се неко сетио да обиђе децу“, рекао је Владимир Петровић, који са супругом подиже троје деце свога брата. Деца су трагичним случајем остала без оба родитеља.

Новица Поповић је на конкурсу за доделу пољопривредних машина добио тракторску приколицу и захваљује се свима на помоћи:

„Без механизације не може да се ради а да се заради. Обрађујем пет хектара земље, сејем пшеницу и кукуруз“.

Председник Општине Приштина која функционише у систему Републике Србије, Љубинко Караџић подсећа да је Канцеларија за Косово и Метохију, осим појединачне помоћи породицама планирала велике инфраструктурне пројекте.

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Подршка Владе и државе Србије нам пуно значи. Осим болнице, изградићемо фабрику сточне хране, хладњачу и фарму кока носиља. Очекујемо да градња почне ове године. Средства су опредељена и пројекти су у току и они ће у многоме допринети пољопривредним произвођачима да себи побољшају кућни буџет“, истакао је Караџић.

Градоначелник Грачанице Срђан Поповић каже да институција на чијем је челу има за циљ економско јачање породица.

„На сваки начин ћемо стабилизовати и економски ојачати наше породице на овом простору. Ово данас је показатељ да ћемо радити координисано око свих ствари и сва средства и све што будемо у будућности добијали, биће усмерена ка породици. Морамо да нађемо начина и да помогнемо да породице буду самоодрживе“, рекао је Поповић.

Сутра ће се Дамјан Јовић састати са директорима јавних предузећа која функционишу у систему Републике Србије.

А.М.