Kancelarija za KiM ekonomski jača Gračanicu

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, danas je sa predsednikom Opštine Priština Ljubinkom Karadžićem i gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem, obišao porodice Vladimira Petrovića, Bojana Jovanovića i Novice Popovića iz Gračanice, Katarine Stević iz Badovca i Živojina Mikića iz Sušice.

„Mnogo mi znači današnja poseta, najviše jer se neko setio da obiđe decu“, rekao je Vladimir Petrović, koji sa suprugom podiže troje dece svoga brata. Deca su tragičnim slučajem ostala bez oba roditelja.

Novica Popović je na konkursu za dodelu poljoprivrednih mašina dobio traktorsku prikolicu i zahvaljuje se svima na pomoći:

„Bez mehanizacije ne može da se radi a da se zaradi. Obrađujem pet hektara zemlje, sejem pšenicu i kukuruz“.

Predsednik Opštine Priština koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije, Ljubinko Karadžić podseća da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, osim pojedinačne pomoći porodicama planirala velike infrastrukturne projekte.

foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

„Podrška Vlade i države Srbije nam puno znači. Osim bolnice, izgradićemo fabriku stočne hrane, hladnjaču i farmu koka nosilja. Očekujemo da gradnja počne ove godine. Sredstva su opredeljena i projekti su u toku i oni će u mnogome doprineti poljoprivrednim proizvođačima da sebi poboljšaju kućni budžet“, istakao je Karadžić.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović kaže da institucija na čijem je čelu ima za cilj ekonomsko jačanje porodica.

„Na svaki način ćemo stabilizovati i ekonomski ojačati naše porodice na ovom prostoru. Ovo danas je pokazatelj da ćemo raditi koordinisano oko svih stvari i sva sredstva i sve što budemo u budućnosti dobijali, biće usmerena ka porodici. Moramo da nađemo načina i da pomognemo da porodice budu samoodržive“, rekao je Popović.

Sutra će se Damjan Jović sastati sa direktorima javnih preduzeća koja funkcionišu u sistemu Republike Srbije.

A.M.