Усвојен нацрт буџета, Курти опет без изјаве за медије

седница Владе Косова, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

На данашњој шестој редовној седници Владе Косова је усвојен нацрт буџета за 2020. годину, у износу од 2,35 милијарди евра. Премијер Аљбин Курти није успео да испуни обећање да ће буџет износити 3 милијарде евра, поново је канио више од десет минута на седницу Владе, а такође се ни он ни било који члан његовог кабинета нису после седнице обратили медијима.

Нацрт буџета у исзносу од 2,35 милијарди евра, који је данас усвојен на седници Владе Косова, биће упућен скупштини на усвајање. Косовски министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, реаговао је на смањење буџета министартсва на чијем је челу за 500.000 евра што ће, како је рекао, пореметити иимплементацију планова са Европском унијом у оквиру ИПА пројеката. Јевтић је рекао да ће покушати да преко Скупштине и Владе коригује износ средстава за Министарство за повратак и заједнице.

Влада је данс издвојила и 10 милиона евра за борбу против корона вируса.

Такође, Вада је затражила од Косовске агенције за приватизацију да суспендује на неодређено време изнајмљивање и продају јавних средстава.

Премијер Аљбин Курти је и данас каснио на седницу Владе, а такође се поново није обратио медијима. Подсећамо да Курти још увек није именовао ни портпарола Владе.

А.Ћ.