Грачаница: Поштују се све одлуке Владе Косова

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

У складу са одлукама Владе Косова и мерама за спречавање ширења епидемије корона вируса, у Грачаници не раде школе, а затворени су и сви угоститељски објекти. Раде продавнице прехрамбене робе, пекаре и апотеке. Такође, нема спортских и културних догађаја на којима се окупља већи број људи. Заштитиних маски нема у свим апотекама, а тамо где их има, коштају 0,80 центи.

У Општини Грачаница се поштују све одлуке Владе Косова када су у питању мере заштите од ширења корона вируса. Како сазнајемо, све објекте су обишли припадници косовске полиције и упозорили власнике да објекти морају да буду затворени. Школе не раде од четвртка.

Такође, јуче су дезинфиковани сви јавни простори на територији општине, а по налогу инспекцијске службе, радници у трговинама од јутрос носе рукавице на рукама и маске на лицима.

Облазећи апотеке у насељеном месту Грачаница, установили смо да заштитиних маски у свакој нема, а тамо где има коштају 0,80 центи.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Невероватан призор смо затекли данас и у Приштини. Осим што су затворени сви кафићи и ресторани, као и продавнице и тржни центри, осим апотека и продавница прехрамбене робе, паркинзи су били скоро празни а на улицама је невероватно мали број људи.


А.Ћ.