Gračanica: Poštuju se sve odluke Vlade Kosova

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


U skladu sa odlukama Vlade Kosova i merama za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, u Gračanici ne rade škole,

U skladu sa odlukama Vlade Kosova i merama za sprečavanje širenja epidemije korona virusa, u Gračanici ne rade škole, a zatvoreni su i svi ugostiteljski objekti. Rade prodavnice prehrambene robe, pekare i apoteke. Takođe, nema sportskih i kulturnih događaja na kojima se okuplja veći broj ljudi. Zaštitinih maski nema u svim apotekama, a tamo gde ih ima, koštaju 0,80 centi.

U Opštini Gračanica se poštuju sve odluke Vlade Kosova kada su u pitanju mere zaštite od širenja korona virusa. Kako saznajemo, sve objekte su obišli pripadnici kosovske policije i upozorili vlasnike da objekti moraju da budu zatvoreni. Škole ne rade od četvrtka.

Takođe, juče su dezinfikovani svi javni prostori na teritoriji opštine, a po nalogu inspekcijske službe, radnici u trgovinama od jutros nose rukavice na rukama i maske na licima.

Oblazeći apoteke u naseljenom mestu Gračanica, ustanovili smo da zaštitinih maski u svakoj nema, a tamo gde ima koštaju 0,80 centi.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

Neverovatan prizor smo zatekli danas i u Prištini. Osim što su zatvoreni svi kafići i restorani, kao i prodavnice i tržni centri, osim apoteka i prodavnica prehrambene robe, parkinzi su bili skoro prazni a na ulicama je neverovatno mali broj ljudi.


A.Ć.