Косовска Влада не укида данас таксе на сировину из Србије

седница Владе Косова, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Косовска Влада није донела одлуку о укидању такси на сировине које су увозе из Србије, као што је обећао премијер Аљбин Курти. Он је на свом фејсбук профилу написао да још увек нису усаглашени ставови са коалиционим партнером, Демократским савезом Косова.

“Данас, 15. марта 2020., требало је да укинемо стопостотну тарифу на сировине увезене из Србије. То се неће догодити јер у међувремену мој став није подржан. Жао ми је због тога. Још увек нисам успео да убедим нашег партнера из владајуће коалиције, ДСК, у оно у шта сам уверен: постепена замена тарифе реципроцитетом је најбољи, најправеднији и најкориснији начин, “написао је Курти на фејсбуку.

Курти се такође извинио грађанима што на јучерашњој седници Скупштине Косова није испоштовао одлуку Владе и Комисије за спречавање корона вируса и није се налазио на метар даље од својих саговорника.

Подсећамо, ноћас иза поноћи, Скупштина Косова је изгласала буџет, са 63 гласа за и без присуства опозиције и посланика Српске листе. Такође, са 57 гласова за, посланици владајуће коалиције су изгласали Резолуцију за дијалог са Србијом у којој пише да је Косово отворено за дијалог у складу са Уставом, да ће дијалог водити Влада, а да је територијални интегритет и суверинитет неприкосновен и не сме да буде тема разговора. Дијалог ће се водити до међусобног признања, закључује се у Резолуцији.

А.Ћ.