Kosovska Vlada ne ukida danas takse na sirovinu iz Srbije

седница Владе Косова, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

седница Владе Косова, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн


Kosovska Vlada nije donela odluku o ukidanju taksi na sirovine koje su uvoze iz Srbije, kao što je obećao premijer Aljbin Kurti.

Kosovska Vlada nije donela odluku o ukidanju taksi na sirovine koje su uvoze iz Srbije, kao što je obećao premijer Aljbin Kurti. On je na svom fejsbuk profilu napisao da još uvek nisu usaglašeni stavovi sa koalicionim partnerom, Demokratskim savezom Kosova.

“Danas, 15. marta 2020., trebalo je da ukinemo stopostotnu tarifu na sirovine uvezene iz Srbije. To se neće dogoditi jer u međuvremenu moj stav nije podržan. Žao mi je zbog toga. Još uvek nisam uspeo da ubedim našeg partnera iz vladajuće koalicije, DSK, u ono u šta sam uveren: postepena zamena tarife reciprocitetom je najbolji, najpravedniji i najkorisniji način, “napisao je Kurti na fejsbuku.

Kurti se takođe izvinio građanima što na jučerašnjoj sednici Skupštine Kosova nije ispoštovao odluku Vlade i Komisije za sprečavanje korona virusa i nije se nalazio na metar dalje od svojih sagovornika.

Podsećamo, noćas iza ponoći, Skupština Kosova je izglasala budžet, sa 63 glasa za i bez prisustva opozicije i poslanika Srpske liste. Takođe, sa 57 glasova za, poslanici vladajuće koalicije su izglasali Rezoluciju za dijalog sa Srbijom u kojoj piše da je Kosovo otvoreno za dijalog u skladu sa Ustavom, da će dijalog voditi Vlada, a da je teritorijalni integritet i suverinitet neprikosnoven i ne sme da bude tema razgovora. Dijalog će se voditi do međusobnog priznanja, zaključuje se u Rezoluciji.

A.Ć.