Одложено суђење за убиство Оливера Ивановића

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Због ванредног стања које је уведено на Косову у циљу спречавања ширења коронавируса, одложено је друго припремно рочиште суђења за убиство Оливера Ивановића. То је саопштено јутрос адвокатима одбране и оптуженима.

Како смо сазнали у Одељењу за тешка кривична дела Основног суда у Приштини, друго припремно рочиште суђења за убиство Оливера Ивановића, одложено је. Адвокати одбране су јутрос о томе обавештени мејлом, а донета су и решења по захтеву тужиоца да се за двоје оптужених који су се до сада бранили са слободе, одреди притвор или кућни притвор. Судија у поступку, Ваљон Куртај, није прихватио захтев тужиоца и донео је решења да се свим оптуженима који су се бранили са слободе, одреди мера јављања у полицијску станицу сваког понедељка. Решење је написано само на албанском.

Јована Филиповић, адвокатица оптужене Силване Арсовић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„Пре пар минута смо добили решење на албанском језику у којем је речено да је Силвани Арсовић одређена мера јављања у полицијску станицу сваког понедељка. Писаћемо жалбу на то решење. Иначе, решење је достављено само на албанском језику. Ми смо тражили да нам се решење достави на српском, али нам је речено да се то неће десити, пошто имамо у тиму адвоката који је Албанац“, рекла је адвокатица оптужене Силване Арсовић, Јована Филиповић.

И за особе које су у притвору, а оптужене су такође за помагање у убиству Оливера Ивановића, неће бити рочишта, потврдио је адвоката Радета Басаре, Том Гаши. Гаши није желео да коментарише оптужницу против оптужених, осим ону која се односи на његовог клијента.

Том Гаши, адвокат Радета Басаре, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„Ја могу само да говорим о мом клијенту, Радету Басари и мислим да нема апсолутно ниједан доказ да је он био умешан у убиство Ивановића и он је бивши полицајац Косова. Он је оптужен да је наводно сакрио неколико доказа у корист групе која је у бекству. Ја мислим да ће у току суђења бити сто посто потврђено да Раде Басара није крив ни за шта за шта је оптужен“, истакао је Гаши.

На данашњем рочишту је требало да адвокати одбране уложе приговоре на оптужницу.

А.Ћ.