У првом обраћању Србима, министар здравства Косова позвао на сарадњу

Арбен Витиа, министар здравства, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

У првом обрачању Србима, на српском језику, министар здравља Владе Косова у оставци Арбен Витиа, позвао је грађане на сарадњу и заједничку борбу против вируса COVID-19. Са министром за здравство, обратио се и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, рекавши да у овим тренуцима, у заједничкој борби против корона вируса, сви морају да буду заједно.

Косовске здравствене установе су отворене за све грађане, а лекари завређују поверење свих грађана, рекао је између осталог Витиа, обавестивши грађане да сумњиве случајеве пријаве на број телефона 038 200 80800.

„Морамо заједно радити како бисмо могли да извршимо тестирање и помогли случајевима и особама са симптомима у вашој заједници. У овом тешком времену пандемије COVID-19, са којом се суочава читав свет, ми који живимо на Косову требали бисмо више него икада бити заједно и помагати једни другима. Од вас смо удаљени само један телефонски позив и зато вас молим да се заједничким снагама суочимо са овим изазовом“, рекао је Витиа, а пренео РТК 2.

„Ова болест не познаје границе, ова болест не познаје било какве различитости и напада све људе подједнако. Важно је и основно да поред тога што превентивно делујемо, пријавимо сваки симптом који указује на то да неко од нас потенцијално може да буде заражен COVIDom-19. Када на време пријавимо симптоме, имамо могућност да се на време изборимо са болешћу. Уколико вам је потребна било каква помоћ, то учините на начин како је речено“, поручио је Јевтић.