Марко Ђурић: Успостављена је линија живота према нашем народу на Косову и Метохији

ФОТО: Канцеларија за КиМ

Претходних неколико недеља успостављена је линија живота према нашем народу на Косову и Метохији и уложен је огроман напор да осигурамо да у српским срединама на КиМ све функционише како треба, да здравствени систем буде у стању да одговори изазовима са којима се суочавамо и да имамо довољно медицинских средстава, хране, лекова и особља које је потребно, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, а објављено је на сајту Канцеларије за КиМ.

„Одлуком Владе Србије ангажовано је 75 нових лекара и 200 медицинских сестара на КиМ“, рекао је Ђурић, наводећи да је влада јуче дала сагласност и да ће та одлука бити спроведена у наредним данима.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је Србија испоручила огромну помоћ за српски народ и три велика здравствена центра на КиМ, и да је цео тим у Влади Србије уложио огроман напор да се то деси.

Према његовим речима, Београд је у претходном периоду испоручио српским срединама на КиМ 30.000 заштитних маски, 36.000 рукавица, 2.000 партикуларних маски, 10.000 капа, 20.000 каљача, 90 комбинезона, 40 заштитних наочара… Он наводи и да је у претходне три недеље организовано 250 камиона, односно 2.500 тона са основним животним намирницама, додајући да се сада питање снадбевања намирницама више и не поставља.

“Има довољно и за комшије”, рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да је у претходних неколико недеља успостављена линија живота према српском народу на КиМ и уложен огроман напор да се осигура да у српским срединама све функционише како треба.

“Осигурали смо да здравствени систем буде у стању да одговори изазову са којим се суочавамо – да имамо довољно медицинских средстава, хране, лекова и особља које је потребно”, рекао је Ђурић.

Србија је огромну помоћ испоручила српском народу на КиМ и цео тим у Влади Србије је уложио огроман напор да се то деси, закључио је Ђурић.

Извор: Канцеларија за КиМ, Танјуг