Далибор Јевтић и Српска листа осудили изјаву директора Канцеларије за заједнице при Влади Косова, Ненада Рашића

Ненад Рашић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

После изјаве новопостављеног директора Канцеларије за заједнице при Влади Косова Ненада Рашића за Радио Косово, коју је пренео косовски јавни сервис, а у којој се, осим позива да се Срби, Албанци и сви остали заједно боре против корона вируса, између осталог каже и да се на северу Косова епидемија корона вируса проширила „због закаснелог упозорења, или боље рећи упозорења које није дошло правовремено из Београда“ и да „пацијенткиња из Добротина није оболела од корона вируса“, огласила се Српска листа и министар за повратак и заједнице, Далибор Јевтић. Јевтић је Рашића назвао „штеточином без осећаја одговорности за штету коју чини“, док се у саопштењу Српске листе каже да је директор Канцеларије за заједнице својом изјавом „пљунуо и на своје оболеле сународнике, и на наше лекаре и волонтере, и на здравствени систем Србије“.

„У тренутку када се наше друштво суочава са опасном пандемијом, када се све различитости и политика стављају по страни и када сви заједно имају један заједнички циљ, да се победи ова пошаст, они који су у годинама уназад били штеточине користе овај тренутак и овај моменат да кроз своје ново политичко ангажовање настави својим изјавама и активностима руши све мостове сарадње и комуникације. Нажалост господин Ненад Рашић не зна другачије, не уме. Он једино зна да буде оно што јесте – штеточина без осећаја одговорности за штету коју чини“, каже се између осталог у саопштењу министра за заједнице и повратак Далибора Јевтића, који се захвалио директору Канцеларије за КиМ, Марку Ђурићу и министру здравства у Влади Косова, Арбену Витији, што су у овим тешким тренуцима превазшли све политичке разлике и фокусирали се на борбу против заједничког непријатеља, корона вируса.

„Представници међународне заједнице, амбасадори, такође су ових дана јавно и врло јасно похвалили напоре одговорних званичника на заједничком ангажовању у овим тешким временима. Позивам их да исто тако осуде изјаве господина Рашића, да јасно кажу НЕ човеку који се неће зауставити на овоме јер је добио прилику да као директор Канцеларије за заједнице уместо да ради на решавању проблема грађана, уноси немир и раздор својим изјавама. На крају да кажем да је очигледна намера господина Ненада Рашића који ничим није заслужио да буде на позицији на којој се данас налази. Тај коцкарски приступ у политици је добио јасну поруку грађана који су на последњим изборима гласали. И ова последња изјава је још један блеф Ненада Рашића са истим циљем – да он добије а народ изгуби. Политичари попут њега подједнако су опасни за наше друштво као и корона вирус“, закључио је јевтић у саопштењу достављеном медијима.

Српска листа је Рашића оптужила да је „по налогу својих послодаваца и господара изговорио најмонструозније лажи, приписујући Србији одговорност, а при том је изнео и сулуду тврдњу да су наши људи заражени коронавирусом зато што се нису придржавали инструкција Приштине“, истакавши да је својом изјавом „пљунуо и на своје оболеле сународнике, и на наше лекаре и волонтере, и на здравствени систем Србије који је управо у овим данима кризе показао колико је добро организован и спреман да се суочи са најтежим изазовима“.

„Срби јужно од Ибра су до сада остали поштеђени од заразе, не зато што следе упутства Приштине и зато што дисциплиновано спроводе мере самоизолације, већ зато што већ две деценије живе у гету и принудној изолацији коју им је управо наметнула Приштина. Рашић је још једном показао да је срамота српског рода, а ономе ко га је поставио за директора Канцеларије за питања заједница, и на чијем повоцу кевће на сопствени народ, нека поручи да је инат јако лош занат. Српски народ на КиМ ће наставити да воли Србију и да верује својој држави, а Рашић очигледно има неку другу државу којој верује и којој се заклиње“, закључује се у саопштењу Српске листе.