Марко Ђурић: У Грачаници код једне пацијенткиње утврђено присуство клиничко-епидемиолошких критеријума за вирус COVID-19

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

У свом данашњем извештају, на фејсбук профилу, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић наводи да је „у  Грачаници код једне пацијенткиње утврђено присуство клиничко-епидемиолошких критеријума за вирус COVID-19, да је особа тестирана и хоспитализована у изолационој јединици КБЦ у Грачаници. Сви њени контакти су идентификовани и стављени у кућну изолацију.

Такође, Ђурић наводи где су смештени оболели од корона вируса.

„У Зубином Потоку 1 новооболело лице, 31 лице налази се у самоизолацији. У селу Зупче у општини Зубин Поток данас отварамо COVID амбуланту. Новооболела особа у већински српским срединама. Укупно оболело 45 лица. Укупно преминуле 2 особе. Оболели су из општина Косовска Митровица (23), Звечан (11), Лепосавић (5), Зубин Поток (5), Липљан (1). Оболели су смештени на следећим локацијама: КБЦ Косовска Митровица (8), Студентски центар у Косовској Митровици (24), КЦ Ниш (4), КЦ Крагујевац (5), КЦ Србије Београд (1), Београдски сајам (1)“, пише директор канцеларије за КиМ.

А.Ћ.