Север Косова: 5 новоинфицираних коронавирусом, 7 излечено

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

На Северу Косова пет је новоинфицираних од коронавируса за последња 24 часа, док је 7 излечено, саопштио је Општински штаб за ванредне ситуације. Истовремено је позвао грађане да се придржавају свих заштитних мера које се предузимају ради очувања здравља становништва.

Четири инфицираних је из Зубиног Потока, а један из Звечана.

До сада је укупно 76 инфицираних у северним општинама са два летална исхода и 11 излечених. После јучерашње потврде директора КБЦ Приштина у Грачаници Братислава Лазића да пацијенткиња из Добротина, која се до сада водила као прва оболела од COVID-а 19 у српским срединама на Косову, није никада била инфицирана коронавирусом, сви инфицирани су са Севера.

По општинама то изгледа овако: Косовска Митровица – 31 (један преминуо, 7 излечено), Звечан – 19 (четири излечено), Зубин Поток – 17, Лепосавић – 9 ( један преминуо).

Пацијенти оболели од COVID–19 смештени су у следећим установама: У КБЦ Косовска Митровица – 20, у Студентском дому је 19 пацијената без симптома или са лакшом клиничком сликом, са четири излечена, у КБЦ Ниш је један пацијент, КБЦ Драгиша Мишовић у Београду – двоје (мајка и њена 15-дневна беба), у КЦ Србија – један и на Београдском сајму – један.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Косовска Митровица, позвао је још једном грађане да поштују све прописане мере заштите и забране кретања, искључиво у циљу заштите свог и здравља својих најближих.

Извор: КоССев