Марко Ђурић: Нека нико не рачуна са тиме да Српску листу или српски народ на Косову и Метохији може да дели

Фото: Скриншот Јутјуб

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је данас да ће Срби на Косову и Метохији деловати потпуно јединствено према формирању нових приштинских институција, и да ће Српска листа у том процесу наставити да ужива пуно поверење Владе Србије. 

„Ми одржавамо свакодневне и сталне консултације са представницима Српске листе и Влада Србије има пуно поверење у њих и у то да ће у наредним данима они бити бастион заштите српских интереса на Косову и Метохији, да ће у разговорима са представницима других странака у нашој јужној покрајини идентификовати проблеме од значаја за наш народ на Косову и Метохији, и да ће у тим разговорима чврсто инсистирати на заштити српских државних и националних интереса и на спровођењу свега онога што у претходном периоду није спроведено, а било је преузето као обавеза у оквиру дијалога“, поручио је Ђурић у саопштењу достављеном медијима.

Влада Србије, према његовим речима, има пуно поверење да ће Српска листа учинити заначајне, видљиве, опипљиве и одмах измериве конкретне доприносе за унапређење положаја нашег народа на Косову и Метохији, и за такву политику наставитиће да добија пуну подршку државе Србије.

„Нека нико не рачуна са тиме да Српску листу или српски народ на Косову и Метохији може да дели или да узима здраво за готово и третира као декорацију и фолклор. Та времена су прошла, али су пред нама времена равноправне сарадње и уважавања интереса српског народа на Косову и Метохији“, закључио је Ђурић.