Дарко Димитријевић номинован за награду „Најевропљанин године“

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Пету годину заредом. Канцеларија Европске уније на Косову ће уручити годишњу награду „Најевропљанин године“, појединцу / институцији која је у протеклих годину дана највише допринела промоцији европских вредности на Косову.


Међу кандидатима у ужем избору, ове године се налазе особе и институције које су показале велику посвећеност борби против Ковид-19, придржавајући се европских вредности, пише на званичној фејсбук страници Канцеларије Европске уније на Косову. На листи евентуалних добитника награде се налазе 32 волонтера који помажу људима смештеним у карантину у Студентском центру, Клиника за инфективне болести у Приштини, Љуљ Рака, професор микробиологије на Универзитету у Приштини и наш колега, новинар Дарко Димитријевић.

„Дарко Димитријевић је млади активиста и новинар из Гораждевца. Током пандемије вируса КОВИД-19, он је сакупљао и слао важне, јасне и недвосмислене информације о пандемији заједницама које су изоловане. Такође, Димитријевић је активиста цивилног друштва који се годинама залаже за побољшање положаја невећинских заједница“, пише у номинацији.

Гласање траје до 6. маја, а више информација на линку испод.

https://www.facebook.com/EuropeanUnionInKosovo/posts/3182082048477696