Изложба слика „Пети елемент“ ликовне уметнице из Панчева Снежане Манасић

Изложба слика „Пети елемент“ ликовне уметнице из Панчева Снежане Манасић – због ванредне ситуације поводом пандемије корона вируса

Изложба слика „Пети елемент“ ликовне уметнице из Панчева Снежане Манасић – због ванредне ситуације поводом пандемије корона вируса – биће презентована у виртуелној галерији Приватног културног центра „Акваријус“ и „Алтернативне“, од 30. априла 2020. године од 19 часова, саопштено је из Приватног културног центра „Акваријус“.

Изложба „Пети елемент“ настала је у време карантина и у фокус ставља природу и њене елементе: воду, ваздух, земљу, ватру. У питању су интимни записи природних појава, а ауторка испитује како наведени елементи утичу на метаморфозу саме природе и на њене промене облика, боја, текстура, светла. Иза петог елемента крије се заправо уметниково промишљање, посматрање и емотивни набој. Снежана Манасић истражује у својим радовима на који начин саме природне појаве и четири елемента утичу на човека, на његово ментално и духовно буђење и трансформацију заједно са природом.

Снежана Манасић рођена је у Панчеву. Завршила је средњу дизајнерску школу и Академију за конзервацију и рестаурацију у Београду, а магистрирала културу и медије у Новом Саду. Имала је девет самосталних изложби у земљи и у региону и преко 60 колективних изложби у Србији, Хрватској, Македонији, Бугарској, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Великој Британији, Мађарској и Румунији. Учесник је на преко 40 ликовних колонија, излагала на Октобарским и Пролећним салонима, на бијеналу минијатуре. Аутор је и ментор дечије, луткарске колоније. Поред сликарства бави се и педагошким радом, сценографијом, костимографијом, Ланд артом, и перформасном. Живи и ради у Панчеву.

Изложба је организована у оквиру пројекта ArtCult који је подржао УНМИК. Организатори изложбе су „Алтернативна“ и Приватни културни центар „Акваријус“.

Ово је, иначе, четврта по реду изложба у оквиру циклуса ArtCult. Прва изложба (Весељ Салији. „Иза меланхолије“) одржана је у галерији ПКЦ „Акваријус“, док су следеће две („Дневник из карантина“ Александра Глибетића и „Сломљени снови“ Тонија Остојића) представљене у виртуелној галерији.

Циклус изложби има за циљ да представи савремено стваралаштво ликовних уметника различитих националних заједница, различтиих генерација и различитих стилско-поетских опредељења који живе и стварају на Косову и у региону.