Хашим Тачи дао мандат Авдулаху Хотију да формира нову владу

Авдулах Хоти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Хашим Тачи је дао мандата Авдулаху Хотију из Демократског савеза Косова да може да формира нову владу. Хоти има 15 дана рок да поднесе предлог састава свог кабинета Скупштини Косова на гласање.

На данашњој конференцији за медије, косовски председник Хашим Тачи је донео декрет којим даје мандат Авдулаху Хотију да формира нову владу.

 „Данас сам добио писмо од председника Демократског савеза Косова, господина Исе Мустафе путем којег је он потврдио да испуњава све кључне критеријуме за стварање нове Владе, обухватајући и критеријум обезбеђивања парламентарне већине за нову Владу. У складу са овим писмом, управо сам декретирао г. Авдуллаха Хотија као номинованог за новог премијера Владе Републике Косово“, рекао је Тачи, нагласивши да је све урађено у складу са Уставом Косова и демократским поретком.

Тачи је такође нагласио да верује да ће у косовскј политици преовладати разум, одмереност и зрелост и да, како је рекао, нико не треба да тврди да другим недемократским методама може да освоји или одржи власт.

А.М.