Подигнута оптужница против пет особа из општине Лепосавић

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу против пет лица због сумње да су извршили кривична дела “учешће у организованој криминалној групи”, “злоупотреба службеног положаја и овлашћења”, “примање мита”, као и “кријумчарење робе” и „давање мита”, потврдио је за Радио Контакт Плус, адвокат Милош Делевић.

У питању су три припадника Косовске полиције и две особе које се сумњиче за извршење кривичних дела “кријумчарење робе” и „давање мита”, рекао је Делевић, додајући да су сви из општине Лепосавић.

Према његовим речима, они су оптужени да су деловали као организована криминална група.

“Суд има рок од 15 дана да закаже саслушање, где ће се оптужени изјаснити о кривици”, навео је Делевић и додао да ће одбрана имати више информација након првог саслушања.

Подсетимо, током прве акције спроведене у мају месецу прошле године на Северу Косова, притворено је 19 полицијских службеника, од којих 11 српске, 4 албанске и 4 бошњачке националности, осумњичених за кривична дела злоупотребе службеног положаја, организованог криминала, кријумчарења, узимања и давања мита.

Након тога, ухапшена су још два полицијска службеника Д. П. и В. Т. на прелазу Јариње и у Јужној Митровици, као и припадница Косовске полиције Б. Т. у Зубином Потоку.

Полицијски инспекторат Косова и истражитељи Истражног одељења су потом, 24. октобра, у сарадњи са Косовском полицијом, ухапсили још три полицајца у северном делу Митровице.

У међувремену, неколико лица упућено је у кућни притвор, након чијег истека се бране са слободе.

Извор: Контакт Плус радио/КоССев