Slobodna medijska reč je temelj demokratije društva

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн


”Čestitam vam Svetski dan slobode medija, uz želju da novinari i medijski radnici na slobodan način obavljaju teške zadatke koji su često pred njima,

”Čestitam vam Svetski dan slobode medija, uz želju da novinari i medijski radnici na slobodan način obavljaju teške zadatke koji su često pred njima, bez da ikada više budu kidnapovani, napadani i ubijani, jer je sloboda medija i slobodno izveštavanje osnovno ljudsko pravo”, istakao je u saopštenju ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, čestitajući 3.maj, Svetski dan slobode medija i dodao:

„Nismo zaboravili ubijene novinare Ljubomira Kneževića, Aleksandra Simovića, Momira Stokuću, kao ni kidnapovane Ranka Perenića, Đuru Slavuja, Marijana Melanošija, a ni rušenja obeležja kidnapovanih novinara. Danas ponovo tražimo pravdu za sve njih. Tražimo i zaštitu svih novinara koji su napadani na svojim radnim zadacima. Pored lekara, potrebno je i novinarima odati posebnu počast u vremenu kada nas je zadesila velika opasnost, pandemija virusa KOVID-19, jer su pokazali veliko herojstvo, danonoćno odgovarajući na svoje novinarske zadatke, bez straha za svoje zdravlje. Sloboda medija i slobodna medijska reč je temelj demokratije jednog društva, upravo zato će Ministarstvo za zajednice i povratak dokle god ja budem na čelu ove institucije uvek biti potpuno transparentan i iskren saradnik svim medijima jer doprinos slobodnom i korektnom izveštavanju novinara moramo da damo svi“, zaključio je Jevtić u saopštenju.