Осојанска долина већ два дана без воде

Осојане, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Повратници из Осојана и околних села већ два дана немају воде, због чега је како кажу ситуација критична. Из регионалног водовода „Хидродрини“, кажу да је узрок највероватније квар који екипе на терену још увек нису пронашле.

Да је два дана без воде читава осојанска долина у време када се захтева већа хигијена потврдио је Габријел Тот, који са супругом и децом живи у Осојану.

„Јуче од 10х село Осојане је остало без снабдевања пијаћом водом. Село Осојане није једино село осојанске долине које је из волшебних разлога остало без питке воде. Такође су и села Шаљиновица, Кош и Тучеп погођена овим проблемом. Обзиром да је сушна сезона, да је већ почело заливање башти, пластеника и осталог, не би на изненађење било да је разлог нестанка воде илегално прикљуцивање на водовод. Велики број Српских породица је овим неодговорним понашањем доведен у проблем. Искрено се надамо да ће одговорна лица узети у обзир насталу ситуацију и да ће у складу са својим могућностима, али и обавезама учинити све да се новонастала ситуација што пре реши”, рекао је Тот у изјави за Радио Гораждевац.

Из регионалне компаније „Хидродрини“, кажу да су упознати са проблеммом али да екипе које су на терену не могу да пронађу квар.

Бедри Хасанани, генерални менаџер регионалне компаније „Хидродрини“, рекао је за Радио Гораждевац да нема конкретних информација када је данашњи дан у питању али да зна да су екипе на терену.

„Екипа је на терену, ја имам информацију за јуче али за два дана не. Сада контролишемо систем и за сада нисмо нашли ништа да је нешто покварено али ћемо до краја испитати све док не нађемо шта је у питању. Иначе нема редукције јер за сада има воде доста и једино може да буде неки квар а да ми то још нисмо понашли. Са тиме се бавимо, наше екипе су на терену и ја верујем да ћемо брзо решити тај проблем“, изјавио је Хасани за Радио Гораждевац.

Извор: Радио Гораждевац