Марко Ђурић: Одлично је што Тачи још једном подсећа цео свет на право лице своје политике.

Фото: ГрачаницаОнлајн

После изјаве косовског председника Хашима Тачија да, како је рекао, сања дан када ће се Косову припојити Бујановац, Прешево и Медвеђа, саопштењем се огласио директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

„Аутономна покрајина Косово и Метохија и општине Бујановац, Прешево и Медвеђа јесу и биће део исте државе – Републике Србије. Хашим Тачи може да сања и о томе како ће самопроглашеном Косову припојити Тахити или Јамајку, али то се никада неће догодити, као што се неће остварити ни његови снови о Бујановцу, Прешеву и Медвеђи. Уместо што сања великоалбанске снове, Тачи би требало да почне да размишља о новом занимању, јер време великоалбанских националних бардова и ратних поглавица је неповратно завршено.

Тачију, међутим, можемо да обећамо да, када Косово и Метохија и фактички поврати статус какав има по Резолуцији 1244, између поменутих општина и јужне српске покрајине неће бити никаквих административних прелаза и да ће житељи Косова и Метохије за којима не постоје потернице Републике Србије, моћи слободно да се крећу по читавој територији своје државе Србије“, поручио је Ђурић.

Подсећамо да је косовски председник Хашим Тачи, гостујући у емисији „Рубикон“, ТВ „Кљан Косова“, рекао да никада није ни са ким разговарао о територијалној размени између Косова и Србије, али да он „сања да Прешево, Медвеђа и Бујановац буду припојени Косову, без угрожавања територијалног интегритета Републике Косово”.

А.М.