Курти у посети Општини Приштина, очекује се састанак са Вјосом Османи

Одлазећи премијер Владе Косова Аљбин Курти, заједно са министром здравља Арбеном Витиом, састао се јутрос приликом посете Општини Приштина са градоначелником Приштине Шпендом Ахметијем. За касније је најављен и састанак Куртија и председнице Скупштине Вјосе Османи, али није прецизирано о чему ће разговарати.

Аљбин Курти и Шпенд Ахмети су се после састанка обратили новинарима, а у обраћању су углавном говорили о изјавама Хашима Тачија. Наиме, Тачи је оптужио Куртија да је заједно са својим сарадницима неколико пута био у „соби за прислушкивање“ у Телекому Косова, што су званичници Покрета Самоопредељење негирали.

LIVE – Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, viziton Komunën e Prishtinës from Ekonomia Online on Vimeo.

Још једна Тачијева лаж и клевета да смо били у соби за прислушкивање, изјавио је између осталог Курти.

„Проблем са лажовима је што не могу лагати једанпут, морају лагати сваки дан, неколико пута дневно. Све ове клевете против нас нису питање за мене, већ за председника и државног тужиоца“, истакао је Курти, подсећајући на такозвану аферу „Пронто“, у којој су наводно чланови Демократске партије Кадрија Весељија, у којој је био и Хашим Тачи, уговарали незаконите послове и вршили прислушкивања.

Градоначелник Приштине је нагласио да је све време пандемије корона вируса био у контакту са Владом Косова, односно са министром здравља, јер му је здравље грађана најбитније.

А.Ћ.