Preminuo profesor Živorad Lazić Điđa

професор Живорад Лазић Ђиђа, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

професор Живорад Лазић Ђиђа, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Profesor Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem Selu, Živorad Lazić Điđa, preminuo je u Beogradu, gde se nalazio na lečenju posle moždanog udara.

Profesor Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem Selu, Živorad Lazić Điđa, preminuo je u Beogradu, gde se nalazio na lečenju posle moždanog udara. Lazić je predavao pravne predmete, a bio je i potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma.

“Živorad Lazić je rođen 5. oktobra 1960. godine u selu Ugljaru, u opštini Kosovo Polje gde je proveo čitav svoj život. Bio je profesor prava, a predavao je u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Prištini. Jedan je od retkih profesora ove prištinske škole koji je ostao u njoj i posle ratnih sukoba na Kosovu, kada je ova obrazovna ustanova premeštena u Laplje Selo. Zajedno sa tadašnjom direktorkom Malinkom Mitrović uspeo je da spase brojna dokumenta škole iz Prištine i pokrene ovu obrazovnu ustanovu u Lapljem Selu”, navodi RTV KIM.

Profesor Điđa, kako su ga zvali učenici i oni koji su ga poznavali, izveo je mnoge generacije učenika, a napisao je i monografiju „Oteti zavičaj“, svedočanstvo o životu i stradanju meštana Ugljara, dodaje RTV KIM.

Mesto, datum i vreme sahrane Živorada Lazića Điđe biće naknadno objavljeno.

A.Ć.
Izvor: RTV KIM