СНФ: Умро је професор Живорад Лазић – одлазак анђела

професор Живорад Лазић Ђиђа, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Поводом смрти професора Живорада Ђиђе Лазића, саопштењем се огласио Српски национални форум, чији је покојни Лазић био потпредседник. Саопштење преносимо у целости.

Вазнесење Господње је велики празник за нас Србе и за све православне хришћане. То је дан када се Господ наш узнео на Небеса. Дан који ми исповедамо у Символу вере. Вазесење 2020. године је дан када се са нашим Господом на небеса вазнела и једна чиста косовска душа, душа нашег брата, професора Живорада Лазића.

Са неизрецивим болом саопштавамо ту тужну вест.

Професор Живорад Лазић, код свих косовских Срба омиљени Ђиђа, је рођен као анђео, живео као анђео и узвисио се као анђео.

Ми чланови Српског националног форума смо имали ту част и привилегију да Ђиђа буде један од нас. Ђиђа је био најбољи од нас.

Био је чврст а благ, био је енергичан а смирен, био је забринут а весео, био је прогањан а није замерао, није никога осуђивао, што је идеал хришћанства.

Драги брате наш Ђиђо, сви ми који смо те познавали знамо да си сада са анђелима од којих се никада ниси одвајао. Сви који су те нападали док си био са нама, у ствари су нападали анђела. Ниси их осуђивао, јер тако и доликује том високом чину који си са чашћу носио у небеској српској војсци. У небеској, јер Косово је небеска земља.

Косовски српски народ је Небу и небеској српској војсци чији је командант Цар Лазар, подарио твоју душу. Уврстио си се у Лазареву војску као један храбар и частан човек, достојан Обилића.

Почивај у миру, драги брате. Твој пример, твоја храброст и твоја доброта ће остати угаони камен наше српске Отаџбине на Косову и Метохији.

Бог да ти душу прости.

У Грачаници,
Информативна служба СНФ
Вазнесења Господњег 2020. године