Далибор Јевтић са италијанским амбасадором о безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић, разговарао је данас са амбасадором Италије на Косову, Николом Орландом о учесталим инцидентима у повратничким срединама на Косову.

На састанку је константовано да је у позадини напада на повратнике у извесном броју случајева стицање имовинске користи, пише у саопштењу Информативне службе Министарства за заједнице и повратак и додаје да се све институције на Косову морају више ангажовати у погледу обезбеђивања сигурног окружења за невећинске заједнице.

„У моментима када су напади на Србе повратнике и њихову имовину интензивирани, неопходно је да и наши међународни партнери оштро реагују на сваки покушај дестабилизације прилика и кршења права невећинских заједница“, истакао је, између осталог, министар Јевтић.

Ово је први званични сусрет министра Јевтића и амбасадора Орланда, који је недавно ступио на дужност.

Забринут због ситуације у повратничким срединама и серије напада на Србе на Косову, министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић се у последња два дана састао са амбасадором ОЕБС-а на Косову Јаном Братуом и командантом КФОР-а генералом, Микелеом Рисијем као и са в.д. министром унутрашњих послова, Џељаљом Свечљом, закључује се у саопштењу.

А.М.