Завршна изложба у ПКЦ „Акваријус“

Завршна групна изложба радова представљених у оквиру циклуса ArtCult биће презентована данас (12. јуна 2020. године) од 19 часова у виртуелној галерији Приватног културног центра „Акваријус“ и портала „Алтернативна“. У виртуелној галерији биће изложена одабрана ликовна дела Весеља Салијиа („Иза меланхолије“), Александра Глибетића („Дневник из карантина)“, Тонија Остојића („Сломљени снови“), Снежане Манасић („Пети елемент“), Мимозе Студенице („Жена“) и Демира Пепића („Пририода и друштво“).

Због ванредних мера које су уведене услед пандемије, већина радова презентовано је у виртуелној галерији и у електронском каталогу.

Циклус изложби имао је за циљ да представи савремено стваралаштво ликовних уметника различитих националних заједница, различтиих генерација и различитих стилско-поетских опредељења који живе и стварају на Косову и у региону.

Овај пројекат, који је подржао УНМИК, реализовалa je Алтернативна интернет страница, у партнерству са Приватним културним центром „Акваријус“, порталом „Грачаница онлајн“ и онлајн платформом „Црно бели свет“.

Више о програмима у ПКЦ Акваријус можете прочитати на линку: