У „Акваријусу“ вече љубавне поезије

Поводом издавања књиге песама „Тајна дамине игре“ Душана Милића у Приватном културном центру „Акваријус“, у уторак 16. јуна 2020. године у 20 часова биће одржано вече љубавне поезије.

Поред аутора, у овом поетско-музичком програму учествоваће као специјални гости и Драгана Милић, Бранислав Генераловић и Дејан Поповић.

Душан Милић је рођен 1970. године у Косовској Митровици, где и данас живи и отац је двоје деце. Студирао је сликарство, а писањем се бави од раног детињства. „Тајна дамине игре“, објављена 2019. године, његова је прва песничка књига.

Страст и идеализовање женске лепоте, окосница су прве збирке песама Душана Милића. „Определивши се за модернистички и урбани стил писања, Милић на суптилан начин, помало меланхолично и носталгично, описује непрекидну жудњу и патњу за женом, огољавајући својим стиховима њену унутрашњу и спољашњу лепоту као вечну инспирацију песника.

Овим програмом наставља се сезона „Завет“ у ПКЦ „Акваријус“, прекинута услед ванредних мера проглашених због пандемије и започиње културно лето које ће трајати до септембра 2020. Године“, саопштено је из ПКЦ „Акваријус“.

А.Ћ.