Одржано прво рочиште главног претреса у случају Ненада Арсића

Основни суд, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

У Основном суду у Приштини одржано је прво рочиште главног претреса у случају Ненада Арсића из Чаглавице. Уводне речи су дали Тужилаштво и одбрана, рекао је за РТВ Ким бранилац оптуженог Дејан А. Васић.

Васић је након рочишта навео да ће се на наредном главном претресу наставити са питањима одбране према оштећенима, Јакупу и Скендеру Шаљи.

„Суд је данас одбио да саслуша Ненадову маку, која је требала да се суочи са оштећеним Јакупом Шаљом, у вези послератних околности и тога да ли су се њих двоје виђали. Питање је зашто он Ненада није приијавио ако је већ знао да је Ненад то урадио. Суд је оставио могућност да она буде саслушана касније током поступка“, навео је адвокат.

Следеће рочиште је заказано за 7. јул и тада ће се наставити са питањима сведоку Јакупу Шаљи, рекао је Васић.

„Тог дана би требао да буде саслушан и његов рођени брат Скендер Шаља. На неком од наредних претреса би требало да саслушамо још неке од сведока, такође из породице Шаља, и неке који су тог дана, након дешавања, били на лицу места и који ће сведочити о повредама које су оштећени несумњиво доживели“, навео је Васић.

Ненада Арсића Тужилаштво терети да је током рата 1999. године наводно малтретирао двојицу чланова породице Шаља из приштинског насеља Емшир, и да је заједно са осталим полицајцима и војницима извршио пљачку њихових кућа, додао је Васић.

Ненад Арсић се налази у затвору од 22. октобра прошле године.

Извор: РТВ Ким