Мештани Прилужја: Четири особе преминуле због „конзумирања сумњиве ракије“; КП и Тужилаштво: Чекају се налази обдукције

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Косовска полиција

Прошле недеље два брата из Прилужја преминула су након конзумирања алкохола, за сада сумњивог порекла. Мештани тврде да је у питању био метил алкохол, те да су још две особе преминуле конзумирајући исти алкохол. Међутим, Косовска полиција и тужилаштво и даље тврде да се чека на налаз обдукције за два преминула брата, без потврде да постоје и друге жртве.

Три особе из села Прилужје у општини Вучитрн – браћа Д.Ђ – (1958) и Б. Ђ. (1961) и њихов комшија, М.Б. (1954) преминули су прошле недеље.

А како је јуче потврдио за КоССев Дејан Милић, мештанин Прилужја пре два дана је преминула још једна особа – Б.М. (1959).

Позивајући се на наводе чланова породице преминулих, Милић тврди да су резултати обдукције за сву четворицу стигли, те да су сви они конзумирали ракију која у себи наводно садржи метил алкохол.

„Речено ми је да им је одрађена обдукција и да је утврђено да је сигурно тровање метил алкохолом код све четворице“, наводи за КоССев.

Милић још наводи и да је Б.М., како тврде чланови породице, имао чак седам промила метил алкохола у крви.

Наводно, жртве су се отровале након конзумирања сумњиве ракије коју је у Прилужју више година продавао продавац из Ораховца по веома јефтиној цени од 2.5 евра за флашу од 2 литра.

С друге стране, надлежне институције наводе да су до сада потврђена два случаја сумњиве смрти у Прилужју, али и да се резултати обдукције још увек чекају.

Из главног седишта полиције у Приштини у више наврата од 17., односно 18. јуна, за КоССев понављају исту информацију – да су тела два брата послата на обдукцију.

Међутим, портпароли Косовске полиције Баки Кељани и Даут Хоџа наглашавају да немају никаква друга сазнања ни детаље, укључујући исход обдукције, те да то нису питања за полицију у Приштини, већ за општину и тужилаштво.

Одговор из Основног тужилаштва у Митровици је сличан.

„Можемо потврдити да су два тела послата на обдукцију при Институту за судску медецину у Приштини и чекамо резултате обдукције“, у писаном одговору за КоССев саопштио је данас портпарол Тужилаштва, Ваљон Претени.

Извор: КоССев